středa 23. dubna 2014

Rozsévač




Dokončil průzkum vzorků hornin ze třetí planety. V uhlíkatých kamenech našel ty samé spory bakterií, jako byly v kamenech ze čtvrté planety a v meteoritech, dopadajících na zem.

" Vypadá to, že vesmír je plný života. " Sebevědomě prohlásil na tiskovce.


Chodil kolem té budovy tolik let a vždy se musel podívat na mosaznou tabulku, ve které byla vyryta písmena PBB. Přemýšlel, co ta zkratka asi znamená. Celá ta budova byla divná, v každém okně mříže a průmyslová kamera. Za velkými okny v přízemí bylo vidět uniformy soukromé ochranky. Zrovna té, co byla skoro ve všech bankách.

Nechápal proč si ho Vědecká rada státu zve právě sem. "Proč jdeme do banky?" Zeptal se svého doprovodu, sekretáře Rady.

"To není banka, tady sídlíme." Zasmál se a podíval se na něj jako na ubožáka. "To jste nevěděl?" Zrovna vcházeli dovnitř, tak mu neodpověděl. Až ve výtahu se znovu zeptal,

"Co znamená PBB?"

"To se dozvíte."


"Ceníme si vašeho výzkumu, možná ani netušíte, jakou věc jste objevil."

"Život?" Nejistě zazněl jeho hlas v obrovské místnosti.

"Nazvěme to spíše rozsévačem."

"Rozsévačem?" opět se nejistě zeptal.

"Ano!" vykřikl někdo z Rady, "váš objev potvrzuje správnost archeologických výzkumů těch dvou planet. Všechny objevy potvrzují, že inteligentní život v naší sluneční soustavě vznikl nejdříve na čtvrté planetě, pak byl vyslán na třetí a z ní následně na naší."

Teď se zase on pohrdavě podíval na člena Rady. "A to máte vědecky dokázané?"

"Máme."

"A co chcete ode mne?"

"Zařadili jsme vás do útvaru výroby umělých meteoritů - rozsévačů. Vaše znalosti napomohou vytvořit nejlepší model takového meteoritu, ve kterém budou podchlazené viry a bakterie."

"A k čemu to? " stále nechápal.

"Takovéto meteority budeme po miliónech vypouštět do vesmíru. Kam dopadnou, zasejí NÁŠ život, prostě rozsévači, už vážený pane chápete?"

"Ano, " celý se rozzářil, "vytvoření pokračovatelů… krása, je to pro mě čest, pracovat na takovém úkolu." Zablekotal, ale už si ho nikdo nevšímal.

"Tady máte pověření", sekretář mu strká kartičku do ruky , "a ukážu vám, kde budete pracovat."


Rozhlíží se po laboratoři.

"Máte ještě nějaké dotazy?" zeptal se sekretář už ve dveřích. "Tak mě jenom napadlo, co když už na nějaké planetě bude nějaká forma života a naše obživlé spory virů a bakterii ji zničí?"

"Ale to je přeci rovněž součástí úkolu našeho PBB, čili Preventivního biologického boje, musíme počítat se vším a preventivní obrana lidí je prvořadá."



a realita? :)
http://www.popsci.com/article/science/meteors-may-have-brought-vitamin-b-earth?src=SOC&dom=fb




Žádné komentáře:

Okomentovat