úterý 6. listopadu 2012

krásný xicht

Když ho máme, tak ho buďto pečlivě skrýváme nebo naopak veřejně se jím chlubíme. Co to je? Zlato!
Zlato a drahé kameny, obojí budí tolik vášní.Proč vlastně zlato? Odpověď je jednoduchá - je vzácné! Navíc, jsou z něj šperky a dekorativní předměty nepodléhající vlivu prostředí, je výborně kujné a tažné…elektricky i tepelně vodivé… je pevnou konstantou v historii lidstva… zlato bylo, je a bude drahý kov se stále větším množstvím využití.
Například zlato stojí za tajemstvím krásné pleti. Nemyslí se tím jeho vlastnictví, které rozradostní nejednu dámu i pána, ale opravdová zlatá maska. V současnosti si ve vybraných kosmetických salónech v Japonsku můžete nechat udělat zlatou ozdravnou masku. Na obličej, popřípadě celé tělo, vám nanesou tekutý roztok obsahující 24 karátové zlato. Maska vám na těle ztuhne a vy to musíte chvíli vydržet, aby drahý kov mohl "pracovat" s vaší kůží. Musíto být divný pocit, být takto zalitý ve zlatě, ale kosmetologové pějí jen chválu a co by člověk nevydržel pro krásu. A je to prý opravdový kosmetický zázrak, který omladí pleť - vybělí ji,odstraní drobné vrásky, rozjasní ji… prostě zlato je zázračný kosmetickýpřípravek.
Pokud vás napadá, jestli takováto maska je i za krásnou pletí gejš, odpověď je jednoduchá - není. Zlatá maska je novinka. Gejši si na obličej skutečně nepatlaly zlato, ale něco poněkud obyčejnějšího… jak to jen říci… prostě zajejich porcelánovou pletí je maska z guána…no vidíte stačilo mít pěkný xichtík a hovno a kariéra byla zaručená :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat