čtvrtek 8. listopadu 2012

Nečekaný efekt - Orgasmotron

Blaise Pascal prohlásil "Náhoda přeje jen připraveným." Výrok platí i v moderních technologiích. Ano, i dnes se stane, že objev je učiněn opravdu náhodou, jako vedlejší produkt úplně jiného pokusu… Ovšem také se stává, že výzkumník použije snad z legrace nebo intuice nějaký nečekaný materiál.

Dr. Donald Zipperian z Pace Technologies -Tucson , Dr. John Lombardi z Principal Investigator a Prof. Srini Raghavanz University of Arizona objevili, že na závěrečné leštění magnetických hlav pevných disků je možné používat zelený čaj. Jedná se z hlediska dalšího použití těchto harddisků o vysoce důležitou pracovní operaci. Zatím je tato koncová úprava velmi dlouhý a nákladný proces, při kterém se používají drahé chemikálie, které jsou ke všemu toxické. Nyní se zdá, že je těmto jedovatým leštícím a brusným substancím, díky jejich nečekané čajové náhradě, odzvoněno. V souladu s výzkumem Johna Lombardi je pro konečné jemné broušení magnetických hlav pevných disků možné aplikovat brusnou směs na základě taninu - získávaného ze zeleného čaje.
Aby nová leštící substance byla skutečně po všech stránkách ekologicky neškodná, Lombardi spojil látky získané ze zeleného čaje s neškodnými syntetickými bílky a keramickým abrazivem. Tato brusná směs dovoluje provést závěrečné leštění magnetických hlav třikrát až čtyřikrát rychleji, než předchozí jedovaté chemikálie.

Ještě neuvěřitelnější náhodný objev se podařil Dr Stuartu Meloy - chirurgovi ze Severní Karolíny. Navštěvovali ho nemocní se zcela běžnými bolestmi a nemocemi. Jedna jeho pacientka například trpěla dosti urputnými bolestmi v kříži. Nic ji nepomáhalo, bolest neustávala, tak se doktor Meloy rozhodl pro nový způsob léčby - vytěsnit bolest stimulací míchy. Při tom se používá přístroj od firmy Medtronic, který má stimulovat páteřní nervy hlavně během operace.
Meloy zavedl elektrody do určitého bodu na páteři pacientky, chtěl najít nervy předávající signál bolesti do mozku a nestačil se divit. Žena v jeho ordinaci najednou nesténala bolestí, ale rozkoší. Dá se říci, že od této chvíle se doktor zaměřil na výzkum onoho jevu a později na vývoj zařízení vyvolávajícího orgasmus.
Meloy nebyl první, který zjistil, že použití běžného medicínského přístroje u žen vyvolává orgasmus, ale, jak říká jeho kolegyně Jennifer Berman, ostatní tomu nevěnovali pozornost a nezabývali se tím, takže patentovat si tento objev nechal až Meloy. Ovšem Jennifer nesdílí jeho nadšení a říká, že orgasmus u všech žen není stejný a co funguje u jedné, vůbec neplatí u druhé. Jenže, zdá se, že ji nikdo neposlouchá.
Přístroj je k dostání za "pouhých" 16 000 dolarů či 11.000 euro a určitě ani ještě vyšší cena by nezabránila poptávce po něm. Prodělal první zkoušky a deset z jedenácti žen potvrdilo, že pracuje, jak má. A jak vlastně pracuje?
Celá věc je velice prostá - zařízení doktora Meloye se upevní na hýždě "pacientky" malý generátorek elektrických impulsů se implantuje, ale přímo pod kůži do hýždí a po zmáčknutí tlačítka na dálkovém ovládači přístroje, se po určité době u ženy dostavuje orgasmus.
Ještě konkrétněji řečeno - dvě elektrody s pomocí speciálního vodiče se napojí na nervy v míše. Při zmáčknutí tlačítka elektrody vysílají k nervům slabý elektrický výboj, který vyvolá orgasmus.
Ono po pravdě řečeno málokterou uživatelku zajímá, jak ten přístroj na rozkoš funguje a asi jich moc také nezajímá, že se ještě velice málo ví o jeho vedlejších účincích. Je to jako s Viagrou, tady už jsou vedlejší účinky celkem známy, má na svědomí i úmrtí, ale na jejím prodeji se to neodrazilo.


Barbarellu chtěl zlotřilec uorgasmovat k smrti na přístroji na orgasmy - Orgasmotronu






článek vyšel 20.2.2007 v Lidových novinách, tehdy jsem tam měla stránkovou rubriku Gadgety

Žádné komentáře:

Okomentovat